Týždeň mozgu v CSS - BYSTRIČAN 2017

      V našom zariadení sme si v rámci týždňa, ktorý bol venovaný ľudskému mozgu, pripomenuli jeden z najvýznamnejších orgánov v tele človeka. Podujatie malo svojím významom poukázať na skutočnosť, že mozog pracuje podobne ako sval. A sval, ktorý netrénuje, ochabuje. Práve preto sme sa rozhodli aplikovať teóriu priamo do praxe, a to tréningom.

      Pre klientov boli pripravené rébusy, doplňovačky, testy, hádanky a cvičenia, prostredníctvom ktorých si poriadne precvičili pamäť. Program pokračoval aj ďalší deň. Hlavná sestra Monika Bohunská predniesla klientom zaujímavú prednášku o mozgu, jeho funkciách, zložení, typoch a poruchách pamäti. Klienti získali informácie aj o tom, ako pracujú jednotlivé hemisféry mozgu a ako si ich môžu cielene posilňovať. Vyplnením dotazníka sa dozvedeli, ako sú na tom so zabúdaním.

      Počas Týždňa mozgu sa klienti naučili, že nielen učenie, ale aj pravidelné prechádzky, strava, záujem o aktivity, všeobecné dianie, pozitívny prístup k životu a dostatok spánku sú spôsobom, ako si udržať mozog stále vo forme.            

                                                                                                                                                                                           Ing. Katarína Hunanová                                                                                (sociálny terapeut)

 článok zverejnený na webovej stránke TSK