TÝŽDEŇ KRAJOVÝCH JEDÁL - vyhodnotenie ankety

 

V marci tohto roku plánujeme pripraviť pre našich obyvateľov každý deň jedlá, ktoré kedysi jedávali doma, ktoré sa im spájajú s niečím výnimočným alebo jednoducho patria k špecialitám ich regiónu, obce či rodinnej kuchyne...

Ankety sa zúčastnili obyvatelia aj niektorí zamestnanci. Získali sme opäť zaujímavé recepty, tipy na zostavenie jedálnička pre Týždeň krajových jedál.

 

Tu je vyhodnotenie. Najčastejšie sa vyskytujúce jedlá:

  • bryndzové halušky
  • strapačky s kyslou kapustou
  • krúpna baba
  • zemiakové posúchy
  • podlesník so zakysankou
  • pečené zemiaky s rascou a slaninou
  • úhrabky
  • halušky s vajcom
  • zabíjačkový tanier
  • kapustnica s posúchom
  • cesnačka v bochníku
  • kotlíkový guláš
  • huspenina
  • koložvárska kapusta
  • šúlance
  • slivkové gule
  • šišky