Predvianočná nálada v CSS - BYSTRIČAN 2017

       Opäť sú tu najkrajšie sviatky roku, na ktoré sa všetci tak tešíme. V našom zariadení  sa pripravujeme na vianočné sviatky už od začiatku decembra. Vyrábame darčeky v klubovni, šijeme vianočné ozdoby a pečieme vianočné oblátky v Babičkinej izbe. Pripravujeme sa naozaj svedomito a preto nás sviatky neprekvapia nepripravených. V stredu sa konali vianočné trhy spojené s predajom ručných prác, s pečením vianočných oblátok a voňavým vianočným punčom. Po vianočných trhoch bol pre klientov pripravený bohatý program. Na úvod nás moderátorka privítala vianočným príhovorom a všetkých pohltila vianočná atmosféra. Súčasťou programu boli aj klientky, ktoré zaspievali aj zarecitovali básne s vianočnou tematikou. Keďže k Vianociam neodmysliteľne patria aj rozprávky, terapeutky si pripravili vtipnú scénku na motív Popolušky. Nemohli chýbať tradičné vianočné koledy ako Do hory do lesa valasi, Aký je to svit či Dobrá novina v podaní nášho súboru BYSTRIČAN. Na záver vianočného koncertu odznela Tichá noc, ktorá bola tou pravou bodkou na záver. 

       Predvianočná nálada pokračovala nasledujúci deň, keď nás navštívili deti zo Spojenej školy  internátnej v Považskej Bystrici. Spolu sme si zatancovali, zaspievali a vzájomne sa potešili vyrobenými vianočnými darčekmi.

       Ďakujeme za krásne chvíle, ktoré nám detičky svojimi vystúpeniami pripravili. Myslíme, že hodiny nacvičovania a príprav prinieslo zaslúžené ovocie v podobe nezabudnuteľnej vianočnej atmosféry.   

                                                                  Ing. Katarína Hunanová                                                                                   sociálny terapeut

článok uverejnený na webovej stránke TSK